شنبه 20 ارديبهشت 1404, Saturday 10 May 2025, مصادف با 12 ذی‌القعده 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 26941
منتشر شده در شنبه, 21 ارديبهشت 1404 13:10
تعداد دیدگاه: 0

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع شهرستان کاشان از ثبت رویداد جشنواره گلاب‌گیری شهرستان کاشان در سطح بین‌المللی تقویم گردشگری وزارتخانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با پیگیری‌های این اداره خبر داد.

به‌ گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، علیرضا عبدالله زاده گفت: به‌ منظور تحقق ساماندهی و حرفه‌ای سازی رویدادهای گردشگری در سند تحول دولت، رویداد گلاب‌گیری شهرستان کاشان در ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ و به شماره ۵۰۴۰۴۱۳۲ در سطح بین‌المللی در فهرست رویدادهای گردشگری ایران به ثبت رسید.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان با تأکید بر اینکه، گلاب‌گیری، نه صرفاً فرآیندی برای تولید گلاب، بلکه رویدادی فرهنگی، آیینی و اقتصادی است که طی دهه‌های گذشته به یکی از محورهای اصلی گردشگری بهاری در مرکز ایران تبدیل‌شده، ادامه داد: گلاب به‌دست‌آمده از دیگ‌های مسی سنتی، نه‌تنها بخش مهمی از سوغات منطقه را تشکیل می‌دهد، بلکه از دیرباز در آیین‌های مذهبی همچون شست‌وشوی سالانه ضریح ائمه اطهار( ع) و مناسک حج مورداستفاده قرار می‌گرفته و همچنان ادامه دارد.

او افزود: شیوه سنتی گلاب‌گیری، همچنان در روستاهای اطراف حفظ‌ شده و از آن به‌عنوان بخشی از «میراث ناملموس ایران» یاد می‌شود. آیینی که با کار گروهی، چیدن گل پیش از طلوع آفتاب و روشن شدن آتش دیگ‌های بزرگ آغاز می‌شود و تا طلوع خورشید، رایحه‌ای دل‌انگیز به روستاها و شهرهای اطراف می‌پراکند.

عبدالله زاده تصریح کرد: در جلسه ۸۹۱ شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی که در دی‌ماه ۱۴۰۱ برگزار شد، ثبت «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی کشور تصویب و بر این اساس روز ۲۰ اردیبهشت به‌عنوان «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی ثبت شد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان ادامه داد: مراسم گلاب‌گیری در مناطق مختلف شهرستان کاشان از اوایل اردیبهشت‌ماه آغاز شده و تا اواسط خردادماه جاری در شهرهایی چون قمصر، نیاسر و برزُک و همچنین در روستاهای اطراف برگزار می‌شود.

او، الگوی شکوفایی گل منطقه کاشان را به‌صورت تدریجی دانست و ادامه داد: شکوفایی گل محمدی، از نواحی کویری به سمت ارتفاعات است و این توالی موجب شده که گردشگران بتوانند در بازه‌ای نسبتاً طولانی، از نقاط مختلف شهرستان بازدید کرده و در آیین گلاب‌گیری شرکت می‌کنند.

عبدالله زاده تأکید کرد: با توجه به گرایش روزافزون خانواده‌های شهری به سفرهای کوتاه‌مدت طبیعت‌گردی، آیین گلاب‌گیری کاشان توانسته سهم مؤثری در تقویت اقتصاد محلی، رونق مشاغل خانگی و زنده نگه‌داشتن سنت‌های بومی ایفا کند و یکی از معدود آیین‌هایی است که توانسته پیوندی میان میراث، اقتصاد و گردشگری برقرار کرده و به یکی از برندهای ملی گردشگری فرهنگی ایران تبدیل شود./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه