جمعه 7 ارديبهشت 1403, Friday 26 April 2024, مصادف با 17 شوال 1445
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 14091
منتشر شده در دوشنبه, 03 شهریور 1399 09:59
تعداد دیدگاه: 0
مالک-عمارت-ابراهیم-خان-ملاده-برای-پذیرش-غیرقانونی-مسافر-تذکر-گرفت

مالک دو سوم از بنای تاریخی عمارت ابراهیم خان در روستای ملاده به دلیل پذیرش مسافر در این عمارت به...

مالک دو سوم از بنای تاریخی عمارت ابراهیم خان در روستای ملاده به دلیل پذیرش مسافر در این عمارت به صورت غیر قانونی و بدون اطلاع و مجوز اداره میراث فرهنگی استان سمنان تذکر گرفت.

خبرگزاری مهر _گروه فرهنگ؛ چند روز پیش گزارشی درباره عمارت ابراهیم خان روستای ملاده در استان سمنان منتشر شد که در آن اعلام شد مالک بخشی از این بنا اقدام به پذیرش مسافر و اخذ ورودیه بدون مجوز اداره کل میراث فرهنگی استان در ایام تعطیل می‌کند. این در حالی است که نه شأن مسافران حفظ می‌شده و نه شأن این بنای تاریخی.

در این باره رحمان فرمانی مدیر میراث فرهنگی شهرستان مهدیشهر در استان سمنان به خبرنگار مهر توضیح داد: مالکیت مجموعه ابراهیم خان به صورت مشارکتی و مشاع است. یک سوم این عمارت متعلق به اداره میراث فرهنگی سمنان و مابقی در اختیار بخش خصوصی قرار دارد، بنابراین کلید عمارت هم در اختیار بخش خصوصی است و آنها متعهد شده‌اند حفاظت از بنا را به عهده بگیرند و ما هم بخشی از هزینه مرمت را باید بدهیم. اگرچه این بنا مالکیت مشترک دارد اما حتی اگر کل این بنا هم برای ما بود و آن را به فردی دیگر واگذار می‌کردیم، یا تمام آن عمارت متعلق به بخش خصوصی بود، باز هم هر فعالیت گردشگری و اقامتی در این بنا به مجوز میراث فرهنگی نیاز داشت.

فرمانی گفت: در زمان انتشار این گزارش با وجود آنکه یگان حفاظت میراث فرهنگی به بناها سرکشی می‌کند، مالک را برای ارائه توضیح به اداره کل میراث فرهنگی احضار کردیم و ضمن گرفتن تعهد، به او تذکر دادیم که نباید در قالب پذیرایی و یا اقامتی آن هم بدون مجوز فعالیت کند، چون آن مجموعه شاخصه‌های پذیرایی از گردشگر را ندارد و تاکنون نیز مجوزی برای این کار به او داده نشده است. در آن مکان ارائه خدمات متناسب با شأن افراد و بنا نیست. اگر تاکنون فعالیت اقامتی یا پذیرایی هم انجام شده، غیرقانونی بوده است و از این به بعد نیز چنین امکانی وجود نخواهد داشت.

وی درباره اخذ ورودیه از بازدیدکنندگان بنا هم توضیح داد: اگر قرار است ورودیه‌ای از بازدیدکنندگان دریافت شود، باید مجوز اداره میراث فرهنگی را بگیرند و روند آن طی شود، منتهی ممکن است زمانی مالک به اختیار صندوقی را گذاشته و اعلام کند که بازدیدکننده می‌تواند برای کمک به مرمت یا نظافت مجموعه هزینه‌ای را به دلخواه بپردازد و علاقه مندان هم حاضر به پرداخت آن باشند، ولی نباید این اقدام اجباری باشد، چون اخذ ورودیه بدون مجوز غیرقانونی است. بابت اینکه به اجبار از مسافر ورودیه گرفته شود هم به مالک تذکر داده ایم. ما منکر مالکیت بخش خصوصی نمی‌شویم، منتهی این ملک مشاع است و نمی‌تواند بگوید چون مالک هستم حق گرفتن ورودی را دارم. حتی اگر ملک کاملاً در اختیار بخش خصوصی هم باشد، مانند بحث اقامت باید مجوز از میراث فرهنگی گرفته شود.

فرمانی همچنین درباره مرمت این بنای تاریخی گفت: این ملک چند باری مرمت شد. اگر مرمت نمی‌کردیم الان این بنا هم وجود نداشت. از زمانی که این بنا ثبت شد، اداره میراث فرهنگی هم آن را مرمت کرد. در طول سال گذشته سیلاب و بارش باران به بخش‌هایی از این بنا آسیب زد. اگر چه تنها مالک یک سوم بنا هستیم، ولی هزینه مرمت آن را کامل پرداخت کرده ایم و مالک برای مرمت بنا اقدامی نکرده است. وزارت میراث فرهنگی نمی‌تواند به تنهایی همه آثار ملی را حفظ کند. در این گونه موارد مالکان بخش خصوصی هم باید به کمک بیایند.

نوشتن دیدگاه