دوشنبه 10 ارديبهشت 1403, Monday 29 April 2024, مصادف با 20 شوال 1445
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 24632
منتشر شده در یکشنبه, 09 مهر 1402 12:39
تعداد دیدگاه: 0
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان:

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در سفر رئیس جمهور به اصفهان امکان ملاقات مدیریت شهری فراهم نشد اما در ۳ نامه پیشنهاداتی را ارائه کرده‌ایم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، محمد نورصالحی در نطق پیش از دستور صد و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با تبریک هفته وحدت اظهار کرد: این روزها دنیای اسلام در سرور و شادی این ایام است که امیدواریم برای مسلمانان جهان و شیعیان و همشهریان عزیز خیر و برکت داشته باشد.

وی با تبریک روز سالمند گفت: این روز را به کسانی که عمر خود را به خدمت جامعه و خانواده سپری کردند تبریک می‌گوییم. امیدواریم بتوانیم در جهت رفاه و آسایش و برطرف کردن نیازهای این قشر کوشا باشیم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به میزبانی اصفهان از جایزه مصطفی و حضور رئیس جمهور بیان کرد: برگزاری این رویداد برای اصفهان مایه مباهات است، این اجلاس علمی مرتبط با جهان اسلام و سفر دانشمندان کشورهای اسلامی به اصفهان برای اصفهان تاثیر فراوانی دارد.

وی با بیان اینکه میزبانی سالن اجلاس از افتتاحیه این رویداد با تلاش زیادی صورت گرفت، گفت: باید از افرادی که این مراسم را به صورت آبرومند برگزار کردند تشکر کنیم. مدیران عالی رتبه کشور باید بدانند با سرمایه مردم اصفهان چنین سالنی ساخته شده و هدف ما این است که به بهترین نحو به بهره برداری برسد.

نورصالحی با اشاره به دومین سفر رئیس جمهور به اصفهان تصریح کرد: آنچه در این سفر جایش خالی بود این بود که هیچگونه اعلام نیاز یا درخواست از مدیریت شهری یا شورا برای ارائه نظر صورت نگرفت. امکان هیچ ملاقاتی نبود، اما سعی کردیم سه نامه به صورت خلاصه شامل نیازهای شهر اصفهان ارائه دهیم که شامل حمل و نقل، آب زاینده رود و نیازهای استان است.

وی افزود: سالن اجلاس سران مجموعه کاملی است که بارها موردبازدید مدیران استان قرار گرفته است، این سالن باید به بهترین کیفیت در خدمت نظام جمهوری اسلامی باشد. اجلاس‌های متعددی باید در این سالن برگزار شود چون متعلق به مردم ایران و سرمایه‌ای برای کشور است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: سال ۱۳۹۰ تفاهم نامه‌ای نوشته شد که هزینه‌های سالن را دولت بدهد، اندکی پرداخت و مابقی توسط مدیریت شهری فراهم شد. تلاش ما این است به مرحله نهایی برای بهره برداری جامع و کامل برسد.

وی خاطرنشان کرد: تصمیم گرفتیم کمیسیون‌های تلفیق را در آن محل برگزار کنیم تا نظارت و پیشرفت کار را حین جلسه بررسی کنیم و زودتر کار به اتمام برسد.

نورصالحی ادامه داد: قرار شد استاندار با رئیس جمهور مذاکره‌ای داشته باشد تا هزینه‌ها تامین شود و این مجموعه برای اجلاس‌های بین المللی در اختیار نظام جمهوری اسلامی قرار بگیرد.

وی با اشاره به بازدید رئیس جمهور از پروژه انتقال آب خلیج فارس به اصفهان گفت: وزیر نیرو در طول دو سال گذشته یک قدم برای آب اصفهان و زاینده رود برنداشت. او در جریان این سفر مصاحبه کرد که فاز اول تا سیرجان و فاز دوم تا اصفهان است. آنچه ما شنیدیم ظاهرا یک پروژه است و تخصیص برداشت از آب دریا ۴۰۰ میلیون متر مکعب است که اکنون ۲۰۰ میلیون متر مکعب پیش بینی شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: یزد و کرمان و سیرجان قبلا اعلام کردند که ما آب مازاد داریم و صنایع اصفهان این آب را از ما بخرند. همچنین شرکت واسکو ۷۰ میلیون باقی مانده رابه قیمت ارزی به صنایع اصفهان بفروشد. هدف اصلی این است که آب صنایع از دریای عمان شیرین و تامین شود.

وی اظهار کرد: اعتبار این پروژه توسط صنایع استان در حال تامین است و وزیر نیرو کاری نکرده است. آنچه باید تصریح کرد این است که با این پروژه برداشت آب صنایع از رودخانه متوقف شود و از این آب انتقال داده شده، استفاده گردد اما فکری برای جریان پایدار آب در زاینده رود نشده است.

نورصالحی بیان کرد: ما پیشنهاداتی دادیم که سریع قابل اجراست. تونل سوم کوهرنگ که یک شاهکار مهندسی در کشور است باید تکمیل شود. از سال ۱۳۸۹ به دلیل اینکه سدش ساخته نشده بین ۶۰ تا ۷۰ میلیون متر مکعب آب را به زاینده رود منتقل می‌کرد. دو سال است که جریان متوقف شده است. فقط باید پمپ‌ها روشن شود تا انتقال آب صورت گیرد. اما اراده مسئولان محلی و عدم اراده مسئولان ملی سبب این مسئله شده است.

وی ادامه داد: از دولت سازندگی تخصیص ۶۰ میلیون متر مکعب برای شرب یزد از کوهرنگ ۳ صورت گرفت که بعدها با بی تعهدی دولت‌های وقت تخصیص از کوهرنگ ۳ به تخصیص از زاینده رود تبدیل شد و زمانی که زاینده رود با خشکی مواجه شد آب مستمر به یزد می‌رود. آب شیرین شده و رسیده به یزد و کرمان مازاد است و آن‌ها می‌خواهند آن را به اصفهان بفروشند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: منطقی بود که این آب متوقف شد و اگر صنایع قرار بود آبی بخرند از همین لوله موجود تأمین آبشان صورت می‌گرفت. این اقدامات با تدبیر و مدیریت صحیح می‌توانست به نحو خوبی انجام شود.

وی با اشاره به افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه و طرح گازوییل پالایشگاه گفت: این به معنی توسعه پالایشگاه اصفهان در فاصله ۵ کیلومتری شهر است. ما به دنبال این بودیم که صنایع آلاینده بین اصفهان و شاهین شهر توسعه پیدا نکند و در دراز مدت به شعاع ۵۰ کیلومتری منتقل شوند و اراضی آن‌ها برای توسعه شهرک علم و فناوری اختصاص پیدا کند.

نورصالحی تصریح کرد: شنیدیم که برخی تلاش می‌کنند شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان را در توسعه صنایع بردارند و اگر کسی این کار را کرد خیانت به مردمی کرده که آلایندگی صنایع گریبان‌گیر آن‌ها شده است.

وی با اشاره به درخواست‌های مدیریت شهری در حوزه حمل و نقل گفت: در حوزه حمل و نقل عمومی با کمک وزارت کشور ۱۸۵ اتوبوس خریدیم و ۴۰ اتوبوس آمد و ۱۴۰ مورد باقی مانده است. درخواست کردیم که این تعداد اتوبوس‌ها سریع‌تر به اصفهان برسد و با خرید ۵۰۰ اتوبوس برقی و دیزلی و خارجی و داخلی و دست اول و دوم موافقت شود. همچنین ۴ رام قطار نیاز داریم که اگر برسد با ازدحام مسافر مترو روبرو نبودیم.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در سفر قبلی رئیس جمهور وام ۵ هزار میلیارد تومانی به شهرداری از صندوق توسعه ملی درخواست دیگری بود که به سازمان محیط زیست اعلام شده بود که صورت نگرفته است.

وی در خصوص حمل و نقل بین شهری گفت: به شدت در این زمینه دچار مشکل هستیم. تعداد وسائل عمومی بین شهری حتی از زمان کرونا کمتر شده است و وزارت راه و شهرسازی باید به این مسئله رسیدگی کند.

نورصالحی در خصوص دهکده المپیک گفت: شنیدیم رئیس جمهور دستور ساخت یک ورزشگاه بزرگ برای تهران را دارند اما یک ورزشگاه در شمال اصفهان هست که بیش از ۲۵ سال زمین‌هایش تملک شده اما مشخص نیست فردا برای بازی، در شرایط گرد و غبار و بدون امکانات و پارکینگ تماشاگران چگونه باید حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به قرارداد با شرکت مپنا برای توسعه خط دوی مترو گفت: درخواست دیگر ما در این خصوص بود تا رئیس جمهور برای تسریع مجوزهای دولت برای شروع کار پیمانکار دستور بدهد./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه