شنبه 8 ارديبهشت 1403, Saturday 27 April 2024, مصادف با 18 شوال 1445
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 23033
منتشر شده در دوشنبه, 05 دی 1401 15:16
تعداد دیدگاه: 0
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس:

عضو مجمع نمایندگان استان گلستان معتقد است به دلیل آن که وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به تازگی تاسیس شده است متاسفانه در سال های گذشته چه در بودجه و چه در برنامه‌های توسعه مبلغ قابل توجهی را متوجه خود نمی‌کرد اما امروز برای آن که افق روشنی برای این وزارتخانه دیده شود نیازمند نوعی تحول...

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، امانقلیچ شادمهر، عضو مجمع نمایندگان استان گلستان و نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت ها و قابلیت های جمهوری اسلامی ایران در حوزه میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی، گفت: برای این که پتانسیل های عظیم و با ارزش کشور در هرکدام از این بخش ها به صورت بالفعل نمایان شوند، نیاز است تا همه دستگاه ها و نهادها با یکدیگر همکاری کنند و به میدان بیایند.

او با بیان این که ایران مزیت های گردشگری، سرمایه های عظیم میراث فرهنگی و صنایع دستی ماندگاری دارد، افزود: در شرایط فعلی اشتغال یکی از مشکلات اصلی جوانان جامعه است که می توان در راستای رفع آن، مهارت ‌آموزی و آموزش به‌ روز و خلاقانه در هر یک این سه حوزه یاد شده را در دستور کار قرار داد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ظرفیت‌ های ویژه‌ استان های مختلف ایران را در حوزه های صنایع ‌دستی، گردشگری و میراث فرهنگی مورد اهمیت و نیاز به توجه دانست و ادامه داد: می توان با حمایت از این ظرفیت ها از آن ها در راستای ایجاد شغل و کمک به بهبود مجموعه اقتصاد کشور بهره برد.

عضو مجمع نمایندگان استان گلستان، صنایع دستی و هنرهای سنتی را تجلی گر آداب و رسوم اقوام مختلف دانست و اظهار کرد: متولیان حوزه صنایع دستی راویان این رسوم و حافظان فرهنگ و تاریخ اقوام مختلف ایران هستند و امروز از هر تلاشی برای احیاء و ترویج و توسعه هنرهای بومی و سنتی و صنایع دستی تقدیر می شود.

شادمهر با تأکید بر این که باید زمینه جذب گردشگران خارجی را به کشور بیش از پیش فراهم کنیم، اظهار کرد: هر نیازی که در حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی احساس می شود، برای برطرف شدن نیازمند تغییر و تحول در بودجه ای است که برای این وزارتخانه در نظر گرفته می شود.

نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را نهادی نوپا خطاب کرد و گفت: به دلیل آن که این وزارتخانه به تازگی تاسیس شده است متاسفانه در سال های گذشته چه در بودجه و چه در برنامه های توسعه مبلغ قابل توجهی را متوجه خود نمی کرد اما امروز برای آن که افق روشنی برای این وزارتخانه دیده شود نیازمند نوعی تحول در تخصیص بودجه هستیم.

او با بیان این که سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در زمره قطب های مثبت کشور هستند، افزود: این سه حوزه برای پویایی بیش از پیش نیازمند نگاهی متفاوت هستند به این معنا که باید به این عرصه های تأثیرگذار همچون یک صنعت نگریسته شود.

این نماینده مجلس نتیجه چنین نگاه متفاوت را برای مثال در حوزه گردشگری تاسیس بوم گردی ها و در حوزه صنایع دستی و معرفی میراث فرهنگی، شکل گیری بازارچه های مرزی به صورت شایسته و نه آن گونه که در گذشته صورت می گرفت، دانست و ادامه داد: انتظار می رود تا در تعیین بودجه برای سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اولویت قائل شویم. چراکه هرگونه افزایش بودجه برای حوزه های یادشده منجر به رسیدن به نتیجه ای درخشان تر می شود.

شادمهر در پایان سرمایه گذاری هرچه بیشتر در عرصه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را به دلیل گره خوردن آن ها با اقتصاد و وضعیت زندگی مردم حائز اهمیت دانست و گفت: امروز شکل گیری یک پکیج حمایتی منسجم و با برنامه در جهت رشد و ترویج ظرفیت های عظیم کشور در هر یک از این حوزه ها از سوی همه دستگاه های تاثیرگذار بیش از گذشته احساس می شود./انتهای پیام

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

نوشتن دیدگاه