جمعه 28 ارديبهشت 1403, Friday 17 May 2024, مصادف با 9 ذی‌القعده 1445
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 1469
منتشر شده در شنبه, 29 تیر 1392 04:30
تعداد دیدگاه: 0

همراز نیوز/مهر دبیر انجمن صنفی مرغداران اصفهان گفت: در صورت حذف ارز مرجع براي مرغ در چند ماه آينده شاهد افزایش مرغ از کیلوی 6 هزار تومان به هر كيلو 12 هزار تومان خواهیم بود. اوایل اسفند ماه سال گذشته و در آستانه نوروز ۹۲ هر کیلوگرم مرغ در سطح شهر اصفهان با قیمت ۶ هزار و ۱۰۰ تا ۶ هزار و ۱۵۰تومان...

n00106911-b

همراز نیوز/مهر

دبیر انجمن صنفی مرغداران اصفهان گفت: در صورت حذف ارز مرجع براي مرغ در چند ماه آينده شاهد افزایش مرغ از کیلوی 6 هزار تومان به هر كيلو 12 هزار تومان خواهیم بود.

اوایل اسفند ماه سال گذشته و در آستانه نوروز ۹۲ هر کیلوگرم مرغ در سطح شهر اصفهان با قیمت ۶ هزار و ۱۰۰ تا ۶ هزار و ۱۵۰تومان افزایش روبه‌رو شد و برخی از خرده‌فروشان حتی این کالا را با بهای ۶ هزار و ۳۰۰ تومان هم عرضه می‌کردند.

بر این اساس با افزایش ناگهانی نرخ مرغ در آستانه عید نوروز در سراسر کشور وزارت صنعت معدن و تجارت دستور بازگشایی سردخانه‌ها را اعلام کرد تا قیمت مرغ منجمد به قیمت هرکیلو گرم ۵ هزار و ۱۰۰ تومان عرضه شود و پس از آن این قیمت به ۴ هزار و ۸۰۰ تومان در نمایشگاه‌های بهاره رسید. عرضه مرغ منجمد تا حدودی قیمت‌های بازار را متعادل کرد و قیمت به ۵ هزار و ۶۰۰ تا ۵ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. اما باز هم با فرا رسيدن ماه رمضان خبرها در مورد افزايش قميت مرغ قوت گرفته و كار تا جايي پيش رفت كه در حال حاضر مرغ به كيلويي هفت هزار تومان نزديك شده است.

دلالان بازار مرغ را هم سیاه کرده‌اند

بهرام پاکزاد با اشاره به افزایش قیمت مرغ در اصفهان اظهار داشت: قیمت نهاده‌های دامی در طول 10 روز اخیر با افزایش غیر قابل باوری روبرو شده است و در اين بين تنها كساني كه سود هنگفتي را نصيب خود كرده‌اند، دلالان بودند كه نهاده‌ها را با قيمت‌هايي گزاف به توليدكنندگان مي‌فروختند.

وي با بيان اينكه واردكنندگان نهاده‌هاي دامي متاسفانه ارتباط مستقيمي با توليدكنندگان مرغ ندارند، خاطرنشان ساخت: اگر دولت از ابتدا اين ارتباط را برقرار مي‌كرد، قيمت‌ها نيز متعادل‌تر بود .

كاهش چشمگير جوجه ريزي نسبت به سال گذشته

دبير انجمن صنفي مرغداران استان اصفهان با تاكيد بر اينكه برخی از دلالان با شایعه پراکنی و احتکار نهاده‌های دامی سبب افزایش قیمت‌ها شده‌اند و این وضعیت باعث کمبود نهاده‌های دامی، افزایش تقاضا و گرانی آن شده است، افزود: پيشرفت دلالان در اين بخش تا حدي بوده كه برخي از مسئولان از آنها با نام "فرشتگان نجات" ياد كرده‌اند.

وي به کاهش 35 درصدی فعالیت مرغ‌داران و کم شدن رغبت آنها برای تولید اشاره كرد و گفت: مسئولان در كنترل و مديريت مرغ كشور خود هم مانده‌اند و وزرايي را انتخاب كردند كه هر روز به مشكلات توليدكنندگان اضافه مي‌كنند.

پاكزاد با بيان اينكه یکی از بزرگ‌ترین و حساس‌ترين كالاها در كشور مرغ است، ادامه داد: در حال حاضر میزان جوجه ریزی در استان اصفهان 6 میلیون قطعه بوده كه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته كاهش چشمگيري داشته است و اگر اين وضعيت ادامه داشته باشد، دوباره بايد شاهد افزايش قيمت مرغ در چند ماه آينده باشيم.

عدم نقدينگي، بزرگترين مشكل مرغداران

وي با اشاره به اينكه مشكل بزرگ مرغداران ما عدم نقدينگي است، افزود: مصرف‌كنندگان مرغ را به صورت نقدي خريداري مي‌كنند اما اين در صورتي است كه طلب توليدكنندگان تا دو يا سه ماه به تعويق مي‌افتد و البته مي‌توان گفت كه وام‌هايي كه به اين بخش تعلق مي‌گيرد نيز با سودهاي بالا است كه اصلا براي توليدكنندگان به صرفه نيست.

دبیر انجمن صنفی مرغداران اصفهان اضافه کرد: اگر مرغ بخواهد با نهاده‌های فعلی و حذف نرخ ارز مرجع قیمت واقعی خود را داشته باشد باید با قیمت 12هزار تومان به دست مصرف‌کننده برسد و عواقب اين كار اتفاقي خواهد بود كه براي شير مصرفي مردم افتاد و از سبد بيشتر مردم در حال حاصر حذف شده است .

ذخيره نهاده‌هاي دامي در اداره پشتيباني زياد است

وي ادامه داد: مرغ گوشتي، لوكوموتيو صنعت طيور است و در صورت حذف مي‌تواند مشكلات بزرگي را براي مردم به وجود آورد و ديگر بخش‌ها را نيز تحت تاثير قرار دهد و بيكاري عظيمي را بوجود خواهد آورد.

پاكزاد با اشاره به اينكه مي‌توان اثبات كرد كه وزارت صنعت و معدن به عمد اين كارها را مي‌كند، اظهار داشت: در سازمان پشتيباني ذخيره نهاده‌هاي دامي به وفور وجود دارد اما در بين مرغداران توزيع نمي‌شود و بايد به صورت آزاد اين محصولات را خريداري كنند و به دليل اينكه مرغداران نمي‌توانند مرغ خود را احتكار كنند، متحمل ضرر فراواني مي‌شوند.

جلوي صادرات مرغ به دلايل نامعلوم گرفته شده است

وي با بيان اينكه بسياري از كشورهاي همسايه ايران نياز به واردات مرغ دارند، خاطرنشان ساخت: كشورهايي مانند عربستان و عراق نياز به واردات دارند و ما نيز توان صادرات را داريم اما مسئولان وزارت صنعت جلوي هر گونه صادرات را به دلايل نامعلوم گرفته‌اند تا نزديكان خود بتوانند سود بيشتري را كسب كنند.

دبير انجمن صنفي مرغداران اصفهان گفت: بسيار جاي تعجب دارد كه چرا دستگاه‌هاي نظارتي در كشور اين وضع را مي‌بينند با وجو آگاه بودن به امور اقدامي صورت نمي‌دهند.

نوشتن دیدگاه