جمعه 23 شهريور 1403, Friday 13 September 2024, مصادف با 9 ربیع‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 26079
منتشر شده در دوشنبه, 05 شهریور 1403 17:08
تعداد دیدگاه: 0
مدیر کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال:

مدیر کمیته فنی و توسعه فدراسیون فوتبال گفت: نزدیک ۱۲۰ نفر در تدوین برنامه مشارکت فعال داشتند و همچنان منتظر نظرات خبرگان هستیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، مجید جلالی در نشست خبری امروز خود اظهار داشت: مطابق قول‌هایی که از قبل برای ارائه برنامه جامع تا اوایل شهریور داده بودیم، برنامه را طراحی کردیم. این برنامه بیش از سه هزار صفحه است و برای ارائه کردن به مراجع بالاتر به ۱۵۰ صفحه تبدیل کرده‌ایم. امروز ۳۴ صفحه را در قالب سرفصل‌های طرح جامع ارائه می‌دهیم.

وی افزود: این برنامه به این دلیل طراحی شده که جز اساسی‌ترین نیازهای اولیه فوتبال کشور و باید یک برنامه راهبردی استراتژیک بلند مدت داشته باشیم تا تمام موارد، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها در یک راستا قرار بگیرد. در این راه جلسات متعددی را با اساتید دانشگاه‌ها، بزرگان فوتبال، مدرسان و.... داشتیم. خود من به تنهایی نمی‌توانستم چنین برنامه‌ای بنویسم زیرا نه سوادش را داشتم و نه توانش‌. خواهید دید چه برنامه جامعی است‌. به همین دلیل باید سراغ افراد متبحر در حوزه برنامه‌نویسی می‌رفتم.

مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال کشورمان اضافه کرد: نزدیک ۱۲۰ نفر در تدوین برنامه مشارکت فعال داشتند. مسئول اصلی کار آقای شیعی بود که خیلی وقت گذاشت. همچنین باید از شاهین لطیفی و کامران امیری که شبانه‌روزی حتی در روزهای تعطیل وقت گذاشتند تشکر کنم. وقتی این ۱۲۰ نفر کارهای خود را حدود یک ماه و نیم قبل ارائه کردند، کارگروه ویژه‌ای را در نظر گرفتیم. تاکنون ۷ جلسه داشتیم و تمام برنامه‌هایی که ۱۲ کارگروه به ما ارائه دادند، جاگذاری کردیم.

جلالی تصریح کرد: این افراد بدون هیچ‌گونه چشمداشت مالی وقت گذاشتند. در درجه اول باید جایگاه فعلی فوتبال‌مان را پیدا می‌کردیم و سپس باید می‌دیدیم چه راهبردی برای رسیدن به یک جایگاه مشخص داریم. اینکه برنامه چگونه باید پیاده‌سازی شود، برایش نقشه راه داریم و در نهایت پس از عملی شدن برنامه در فازهای مختلف باید ببینیم چگونه می‌توان نظارت و ارزشیابی کرد. در مبحث نظارت و ارزشیابی مبحثی داریم که می‌گوید مسئول و جوابگو کیست. باید به چه افرادی جواب بدهیم و چه نفراتی باید طرف مشورت باشند. منابع تدوین طرح ما در درجه اول، کارگروه مذکور بودند و در ادامه برنامه توسعه چندین کشور را با دقت طراحی کردیم. همچنین باید الزامات فیفا و AFC و قواعد فدراسیون را هم در نظر می‌گرفتیم. این طرح باید بومی باشد و عملیاتی شود.

وی اضافه کرد: در نهایت نظر خبرگان را هم می‌گیریم. ۲ شعار برای چشم‌انداز داریم که ساعت‌ها در کارگروه ویژه در موردش بحث کردیم. شعار اول ما "نگاهی نو، فوتبال جوان و ایرانی قوی" است. شعار دوم نیز "فوتبال فردا، ایران سربلند" است. این ۲ شعار را فعلا نهایی کردیم که یکی از آن‌ها انتخاب می‌شود‌. همچنین آماده شنیدن نظرات و پیشنهادات هستیم.

جلالی در خصوص نحوه برنامه‌ریزی زمانی برا رسیدن به افق ۱۴۱۴ خاطرنشان کرد: باور داریم چنین برنامه‌ای زمینه تاریخ سازی در کشور را دارد. زمان بندی چشم انداز ما ۱۴۱۴ است. در چهار سال اول دوره تغییر را که سخت‌ترین دوره کاری ما است پشت سر خواهیم گذاشت. چالش‌ها، موانع و کارشکنی‌ها را داریم می‌بینیم. اینها هم طبیعی است.

وی ادامه داد: چهارساله دوم را دوره پیشرفته و چهارساله سوم را دوره موفقیت می دانیم. هر کدام از این چهار سال را نیز به چهار بازه زمانی یک‌ساله تغییر دادیم.

مدیر توسعه و پیشرفت فوتبال کشورمان تصریح کرد: هرم توسعه خود را از فوتبال زیر ۶ سال (فوتفان) می‌بینیم و سپس دوره فوتبال کودکان است. سپس وارد فوتبال خیابانی و در ادامه هم فوتبال خیابانی و دانش آموزی می شویم که به آکادمی‌ها و فوتبال آماتوری می‌رسد و در نهایت فوتبال حرفه ای را داریم.

جلالی گفت: در این سن وقتی استعداد یابی می‌شوند، در مرحله‌ای وارد پیشرفت و بعد از 14 سالگی هم وارد دوره رقابت می‌شوند. نماد و طرح ما یک سیمرغ است. رنگ‌هایی که در این سیمرغ به کار رفته، تقریبا رنگ پیراهن تمام تیم‌های کشور ما است. به خاطر این سیمرغ را نماد گذاشتیم چون آن را نماد اتحاد و یکپارچگی می‌دانیم که همه اجزای فوتبال در جهت اجرایی شدن باید کنار هم قرار بگیرند. نماد خرد ورزی، شروع دوباره و بالندگی درونی است که بتوانیم از استعدادها و ظرفیت‌هایی که داریم به بهترین شکل در جهت پیشرفت فوتبال استفاده کنیم. همچنین نماد بلند پروازی است چون در این برنامه در بخش‌های دوره موفقیت و 4 سال سوم، اهداف بلندپروازانه‌ای داریم.

وی عنوان کرد: فلسفه فوتبال را در ۳ بخش طراحی کردیم‌. اولین مورد فلسفه کلی فوتبال کشور است که فوتبال پایه و سپس فوتبال حرفه‌ای را هم در برمی‌گیرد. در مسیر توسعه و پیشرفت باید تمام علاقه‌مندان و ذی‌نفعان فوتبال را مشارکت بدهیم‌. در کنار تربیت بازیکن از لحاظ فنی، باید از لحاظ فرهنگی هم بازیکن را تربیت کنیم. تمام بازیکنان تربیت شده هم قرار نیست تبدیل به بازیکنان بزرگی شوند بلکه باید برای آینده جامعه نیز انسان‌های بزرگی باشند‌.

رئیس کمیته فنی و توسعه تصریح کرد: قطعا در برنامه‌های خود تشویق را نسبت به تنبیه در اولویت اصلی قرار می‌دهیم. هر جوان ایرانی چه دختر و چه پسر باید شانس دیده شدن داشته باشند. اینگونه باید باشد که یک فردی در سیستان برای دیده شدن فقط به تهران بیاید. در طرح برنامه‌هایی است که در هر جای کشور می‌توان دیده شد. فوتبالی ‌که در آینده می‌بینیم می‌تواند فوتبال و کشور را سربلند کند. طرح‌های تشویقی که می‌تواند برنامه را جلو ببرد، محوریت توسعه و پیشرفت است. فیفا برای این موضوع تعریف دارد و کتابش را برای ما فرستاده است‌. این کتاب بالای ۳۰۰ صفحه‌ای را ترجمه کردیم. تمام جنبه‌های بخش توسعه و پیشرفت را فیفا به روشنی و شفاف مشخص کرده است. این می‌تواند با الزامات فیفا کاملا منطبق باشد‌. در درجه اول باید مصوب شود تا پس از آن وارد مرحله عملیاتی شود‌.

مجید جلالی از تشکیل ستاد اجرایی صحبت کرد و گفت: در این ستاد نمایندگان وزارت ورزش، وزارت کشور، وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش حضور خواهند داشت. نهادهایی نظیر ستاره مبارزه با مواد مخدر و ستاد مبارزه با تهاجم فرهنگی داریم.

او افزود: محورهای راهبردی ذینفعان کشور هستند که ما ساعت ها در این خصوص جلسه و تبادل نظر کردیم. آموزش مربیان باید تغییر کند و اجتناب ناپذیر است. اعزام مربیان به رویدادهای بین المللی بسیار مهم است. اتحادیه مربیان باید راه اندازی شود. طرح منشور اخلاقی و طرح سند برندینگ شخصی مربیان جزئی از این موضوع است.

رئیس کمیته فنی فدراسیون اضافه کرد: در بخش راهبرد دوم سازمان‌هاو ساختارهای کلیدی می‌تواند در برنامه به ما کمک کند‌. این نقشه مهمی دارد که به عنوان مثال هیات‌های فوتبال را نشان می‌دهم که در پیشبرد کار برای ما بسیار حائز اهمیت هستند. اختیارات و فعالیت‌هایشان باید به این شکل باشد که در استان خود، برنامه راهبردی را اجرا کند. در حوزه راهبرد سوم، پیشران‌های موفقیت را دیدیم که برای هر یک برنامه‌ریزی کردیم.

جلالی عنوان کرد: راهبرد چهارم ما توسعه مدیریت و منابع کلیدی است. مثلا آموزش مدرسان، مربیان و مدیران باید به روز شود. باید بتوانیم با مراجع بین‌المللی و باشگاه‌های بزرگ ارتباط پیدا کنیم. راهبرد پنجم ما به حوزه توسعه فنی می‌رود. مثلا در این حوزه بالای ۱۲ جلسه برگزار کردیم که فلسفه و سیستم بازی فوتبال ما چه باید باشد‌. همچنین رویکردهای فوتبال کشورمان مطابق با فوتبال روز دنیا را بررسی کردیم. هرکدام از آنها محتوایش صفحات زیادی است که در کنار برنامه است.

جلالی گفت: بعد از جلسات و بررسی زیاد به این نتیجه رسیدیم که دی‌ان‌ای فوتبال ما به سه کشور خیلی نزدیک است. از آن 3 کشور به اسپانیا رسیدیم. خیلی از خصوصیات ما به فوتبال اسپانیا نزدیک است. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم شریک راهبردی فوتبال ما در آینده اسپانیا باشد. می‌توانیم از این کشور مربیان خوب در حوزه بانوان، فوتسال، فوتبال ساحلی و حتی باشگاه‌ها بیاوریم. نامه‌ای برای تاج نوشتم که جلساتی با فدراسیون اسپانیا داشته باشیم تا منجر به تفاهم نامه شود.

جلالی در خصوص اموزش مربیان توضیح داد: با وجود تمام زحمت‌هایی که در دوره آموزش مربیان کشیده می‌شود نیاز به تغییرات اساسی است. در کلاس D اینگونه است که هر کس بخواهد می‌تواند بیاید اما پس از آن فیلتر می‌شود. کسی می‌تواند به دوره‌های C و B برود که نخبه باشد. بقیه افراد می‌توانند در حوزه‌های دیگر مثل دروازه بانی و آنالیز ورود کنند.

او افزود: سپس مسیر توسعه بازیکن داریم که آنها را طبقه بندی کردیم. سه گروه سنی در رده پایه و دو گروه سنی در رده بزرگسال داریم. برای هر یک از گروه‌ها نیز زیر گروه داریم که برای آنها کتاب تهیه کرده ایم.

او در مورد انتخاب سرمربی تیم فوتبال امید گفت: برای تعیین تکلیف تیم امید جلسات خیلی زیادی داشتیم و گزینه های زیادی هم آوردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که مشکل اصلی این تیم این است که دو متولی دارد یا باید در دست کمیته ملی المپیک باشد یا فدراسیون فوتبال، دو مدیریتی ما را به جایی نمی رساند و در درجه اول باید این مساله حل شود.

او در خصوص حضور آرسن ونگر ور ایران گفت: برنامه حضور آرسن ونگر به دلیل حضور او در پاریس به تعویق افتاد اما حتما حضور او را پیگیری می کنیم.

او در رابطه با عملکرد تیم نوجوانان در مسابقات اخیر گفت: شکست های ما در فوتبال نوجوان را نباید گردن کادر فنی انداخت اما با آقای چمنیان سرمربی تیم صحبت داشتیم که صلاح بر این شد تیم عازم مسابقات کافا شود. من به عباس چمنیان ایمان دارم و خود او هم اصرار داشت که تیم اعزام شود./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه