يكشنبه 30 ارديبهشت 1403, Sunday 19 May 2024, مصادف با 11 ذی‌القعده 1445
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 24561
منتشر شده در یکشنبه, 26 شهریور 1402 09:14
تعداد دیدگاه: 0

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: 70 درصد گردوغبار اصفهان که از شرق این استان خیزش می‌کند، ذرات گچ است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز به نقل از مهر: حسینعلی نریمانی اظهار داشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد 70 درصد گردوغبار استان که گاهی از ناحیه شرق شهرستان اصفهان خیزش می‌کند ذرات گچ و منشأ آن کوره‌های گچ منطقه سجزی است.

وی ادامه داد: فعالیت کانون‌های فرسایش بادی سالانه 400 میلیارد تومان به استان اصفهان خسارت می‌زند که حدود 80 درصد آن‌ها مربوط به دشت سجزی در شعاع 50 کیلومتر کلان‌شهر اصفهان است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ابراز داشت: برای جلوگیری از گسترش فعالیت کوره‌های گچ و آجر در سجزی در برابر فشارها مقاومت می‌کنیم تا بر اساس مصوبه شورای برنامه ریزی تیرماه سال 1388 مبنی بر ممنوعیت توسعه و بهره‌برداری معادن و کوره‌های گچ و آجر، این اتفاق نیفتد.

نریمانی بدون اشاره به تعداد کوره‌ای گچ و آجر در شعاع 50 کیلومتر شهر اصفهان و بویژه در منطقه سجزی، گفت: از نظر کارگروه مقابله گردوغبار استان شماری از کوره‌ها تعطیل شدند اما بر اساس اطلاعاتی که داریم تعدادی همچنان فعالیت غیرقانونی دارند.‌

وی با اشاره به اینکه پیگیری مستمر رسانه‌ها در سال‌های گذشته منجر به تعطیلی تعدادی از معادن خاک رس، گچ و شن و ماسه در استان شد، ادامه داد: یک رقابت حیات و ممات بین مردم و طرفداران محیط‌زیست و افراد اقتصادی وجود دارد.

نریمانی افزود: ما برای حیات اجتماعی تلاش می‌کنیم و آنها برای ممات اقتصادی خود و سود ناشی از فعالیت مخرب آنها به کمتر از یک درصد جمعیت استان می‌رسد اما مضرات آن سه میلیون جمعیت اصفهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در خصوص برنامه زراعت چوب استان نیز اظهار داشت: طرح زراعت چوب از سال 1385 در برنامه‌های پنج ساله توسعه مرتب عنوان شده و هدف دولت این است که با اجرای آن در تولید چوب به خودکفایی برسد.

نریمانی با بیان اینکه در طرح زراعت چوب باید از آب‌های نامتعارف مانند پساب فاضلاب استفاده شود، گفت: در استان اصفهان گیاهانی چون اکالیپتوس و زبان گنجشک برای طرح زراعت چوب کاشته و در صنایع چوبی از جمله صنعت ام‌دی‌اف استفاده می‌شوند.

به گفته معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، طرح زراعت چوب طی سه سال گذشته در 253 هکتار از اراضی این استان اصفهان اجرا شده است./انتهای پیام

نوشتن دیدگاه