جمعه 28 ارديبهشت 1403, Friday 17 May 2024, مصادف با 9 ذی‌القعده 1445
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 18070
منتشر شده در سه شنبه, 31 فروردين 1400 14:26
تعداد دیدگاه: 0
تجلیل-سعدی-فقط-تجلیل-شعر-و-نثر-نیست

سفیر ایران در تاجیکستان در پیامی ضمن تبریک روز بزرگداشت سعدی، از این‌که تجلیل سعدی فقط تجلیل شعر و...

سفیر ایران در تاجیکستان در پیامی ضمن تبریک روز بزرگداشت سعدی، از این‌که تجلیل سعدی فقط تجلیل شعر و نثر نیست بلکه تجلیل اخلاق، حکمت و معرفت است می‌گوید.

به گزارش ایسنا، در پیام محمدتقی صابری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان به مناسبت اول اردیبهشت‌ماه، روز بزرگداشت سعدی آمده است: «سعدیا خوش‌تر از حدیث تو نیست/ تحفه روزگار اهل شناخت

آفرین بر زبان شیرینت/ کاین همه شور در جهان انداخت

روز اول اردیبهشت در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به نام روز بزرگداشت سعدی، نام‌گذاری شده است و این نشان از اهتمام کشورمان در تجلیل از مشاهیر فرهنگی و نقش این شاعر نامدار در فرهنگ و تمدن ایران‌زمین است.

صمیمانه «یادروز سعدی» را به تمامی علاقه‌مندان این شاعر بزرگ به ویژه هموطنان ایرانی و مردم هم‌فرهنگ و هم­‌زبان تاجیک و همه دوست‌داران زبان پارسی تبریک می­­‌گویم. به گفته صاحب‌نظران نمی‌شود چیزی از «زندگی» گفت که سعدی به آن اشاره نکرده باشد، به قول سعدی:

نگفتند حرفی زبان‌آوران/ که سعدی نگوید مثالی بر آن

تجلیل سعدی فقط تجلیل شعر و نثر نیست بلکه تجلیل اخلاق، حکمت و معرفت است. آثار حکیم بلندآوازه شیراز سرشار از انسانیت، همدلی، دوستی، عشق و احترام به فضیلت‌هاست و شرافت آدمی را در گرو احسان، نیکوکاری و یاری مردم می‌داند.

سعدی شیرازی سال‌های زیادی را در سفر به شهرها و کشورهای جهان سپری کرد و حاصل تجربیات خود را با نگارش نظم و نثر فاخر پارسی برای همیشه در تاریخ فرهنگ و ادب جهان ماندگار کرد. گفته‌های او همیشه تازگی دارد و سادگی بیان از ویژگی‌های آثار سعدی است.

نام سعدی و آثار گرانبهایش دیرزمانی است که حافظه تاریخی جهان را مزّین ساخته و این افتخاری سترگ است که تا امروز و همیشه‌ تاریخ، مایه مباهات همه ما پارسی‌زبانان است.

غزلیات این شاعر بزرگ در بوستان و کلام شیرین و نثر بی‌بدیلش در گلستان همواره همانند عطر بهار، ساری و جاری است و بدون شک، پیام‌های انسان‌دوستانه و اخلاق‌محور سعدی، می‌تواند در جهان آکنده و خسته از خشونت و افراط‌گرایی امروز، بیشتر مورد توجه همه مردم جهان قرار گیرد.

بنی‌آدم اعضای یک پیکرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند

چو عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضوها را نماند قرار»

انتهای پیام

نوشتن دیدگاه