دوشنبه 31 ارديبهشت 1403, Monday 20 May 2024, مصادف با 12 ذی‌القعده 1445
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 16149
منتشر شده در چهارشنبه, 03 دی 1399 19:23
تعداد دیدگاه: 0
بحران-آب-در-اردبیل-جدی-است

اردبیل - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل گفت: طبق پیش بینی های انجام گرفته و با توجه به...

اردبیل - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل گفت: طبق پیش بینی های انجام گرفته و با توجه به افزایش جمعیت و استفاده بیش از حد از آب، در آینده ای نزدیک شاهد بحران آب در اردبیل خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار مهر، فرامرز بهنژاد در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه بحران آب در اردبیل جدی است و باید اقدامات لازم جهت تأمین آب اردبیل اجرایی شود اظهار کرد: طرح ملی تأمین آب شهر اردبیل را شرکت آب منطقه‌ای در دست اجرا دارد و شرکت آب و فاضلاب استان نیز به عنوان بهره بردار در این زمینه نیازها را مطرح کرده و امیدواریم پروژه‌ها به مرحله اجرا برسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل حجم تولید آب در شهرها ۸۳ میلیون تن و در روستاها ۲۳ میلیون تن را عنوان کرد و افزود: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۸۰ درصد جمعیت روستایی بالای ۲۰ خانوار از آب آشامیدنی برخوردار هستند و تعداد چاه آب در شهرها ۸۶ حلقه و روستاها ۲۷۷ حلقه که در این راستا ایجاد زیرساخت‌های لازم در شهرک‌ها و ساخت و سازهای جدید نیز در دستور کار است.

طرح ملی تأمین آب شهرستان‌ها نیازمند تأمین اعتبار است

بهنژاد، به اجرای پروژه‌های آبرسانی در دیگر شهرستان‌های استان نیز اشاره کرد و افزود: در شهرستان نمین ۳ پروژه مهم آبرسانی در حال اجرایی است که پروژه اول ارتقا ظرفیت مجتمع امام حسن (ع) جهت تأمین آب پایدار در ۳۰ روستا با جمعیتی بالغ بر بیش از ۱۶ هزار نفر و با اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: مجتمع آبرسانی وحدت شهرستان نمین نیز جهت تأمین آب هفت روستا با بیش از پنج هزار نفر جمعیت طراحی شده که اعتبار این پروژه‌ها ۷۵ میلیارد ریال خواهد بود و در ادامه تکمیل پروژه آبرسانی نمین و عنبران نیز با اعتبار بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال در دست اقدام است.

احداث تصفیه خانه آب شهرستان مشگین شهر با اعتبار بالغ بر ۳,۵۰۰ میلیارد ریال

بهنژاد با بیان اینکه پروژه‌های اجرایی آبرسانی در شهرستان مشگین شهر در قالب ۲ طرح مهم پیگیری می‌شود، گفت: پروژه تأمین آب مجتمع سبلان جهت تأمین آب مورد نیاز ۲۰۹ روستا و ۴ شهر با اعتبار بالغ بر ۳,۵۰۰ میلیارد ریال انجام می‌شود و پروژه بنی هاشم نیز جهت تأمین آب ۶۶ روستا با جمعیت بیش از ۴۵ هزار نفر و اعتبار ۷۵ میلیارد ریال به مرحله اجرا خواهد رسید

تکمیل خط آبرسانی شهرهای اسلام آباد و مغان سر

مدیرعامل آب و فاضلاب استان اردبیل از اجرای ۳ پروژه مهم در شهرستان‌های اصلاندوز و پارس آباد خبر داد و تصریح کرد: طرح آبرسانی مجتمع عمران آباد با تعداد ۳۸ روستا و ۷ قشلاق با جمعیت بیش از ۱۳ هزار نفر و اعتبار ۸۰ میلیارد ریالی در دست اقدام است و مجتمع امام علی نیز تأمین آب ۳۶ روستا را با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال پوشش خواهد داد.

وی افزود: تکمیل خط آبرسانی شهرهای اسلام آباد و مغان سر با اعتبار بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال انجام خواهد شد که این اعتبار توسط بانک توسعه تعاون تأمین شده که با انجام این پروژه مشکلات تأمین آب این مناطق حل خواهد شد.

بهنژاد با اشاره به حادتر بودن تأمین آب در مناطق روستایی شهرستان گرمی ادامه داد: برای حل این مشکل مرحله اول و دوم مجتمع آبرسانی منطقه موران شهرستان گرمی با ۵۶ روستای تحت پوشش در حال اجراست و برای تکمیل و اجرای مرحله سوم این طرح، ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار از طریق تسهیلات ماده ۵۶ بانک صادرات تأمین خواهد شد.

وی به پروژه‌های آبرسانی در جنوب استان اردبیل نیز اشاره کرد و گفت: در شهرستان خلخال ۳ پروژه در بخش خورش رستم، بفراجرد و هشتجین در حال پیگیری است که بزرگترین پروژه در خط انتقال آب شهر هشتجین با اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیارد ریال انجام خواهد شد.

تصفیه خانه فاضلاب اردبیل پاسخگوی جمعیت اردبیل نیست

مدیرعامل آب و فاضلاب استان اردبیل با بیان اینکه هم اکنون ۵۳ درصد جمعیت شهر اردبیل به شبکه فاضلاب متصل است گفت: این میزان از دسترسی در حال حاضر پاسخگوی جمعیت استان نیست و با توجه به افزایش جمعیت شهر نشین مرکز استان نیاز مبرمی به ارتقا ظرفیت تصفیه خانه اردبیل و همچنین توسعه خطوط انتقال فاضلاب وجود دارد.

بهنژاد میزان فاضلاب ورودی به تصفیه‌خانه فاضلاب اردبیل را روزانه ۶۵ هزار متر مکعب عنوان کرد و افزود: این مقدار فاضلاب ورودی سه برابر ظرفیت موجود در تصفیه خانه فاضلاب اردبیل است در حالی که ظرفیت اصلی تصفیه خانه در زمان احداث ۲۳ هزار متر مکعب بوده است.

توسعه فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب اردبیل با تسهیلات بانکی

مدیرعامل آب و فاضلاب استان اردبیل از جذب یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای اجرای پروژه‌های عمرانی خبر داد و اظهار کرد: این تسهیلات طبق ماده ۵۶ طرح‌های مشارکتی و در راستای اجرای فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب شهر اردبیل هزینه خواهد شد.

وی ادامه داد: با انجام و تکمیل این پروژه پیش بینی می‌شود تا ۲ دهه آینده نیاز مرکز استان به شبکه فاضلاب تأمین شده و ظرفیت تصفیه خانه کنونی تا سقف جمعیت ۶۰۰ هزار نفر قابل استفاده باشد.

نوشتن دیدگاه