جمعه 23 شهريور 1403, Friday 13 September 2024, مصادف با 9 ربیع‌الاول 1446
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 26091
منتشر شده در پنج شنبه, 08 شهریور 1403 12:36
تعداد دیدگاه: 0
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ناترازی شدید برق ناشی از بی‌کفایتی مدیران صنعت برق است، هرچند در این بین برخی از دوستان برای واردات خودروهای برقی سیاست‌گذاری می‌کنند که به نظرم بیشتر شبیه یک شوخی خنده‌آور است لذا باید یک طرح نو دراندازیم و از مسیرهای اشتباه بازگردیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، سید فرید موسوی با اشاره به افزایش ناترازی برق در کشور و راهکارهای عبور از این مشکل، گفت: سیاست‌گذاری‌های وزارت نیرو از سال‌ها قبل نه تنها موانع سرمایه‌گذاری برای تولید برق را از بین نبرده بلکه با فرافکنی مسئولیت تولید برق را به بخش‌های دیگر واگذار کرده‌اند، به عنوان مثال می‌گویند؛ صنایع باید خودشان برق مورد نیازشان را تولید کنند، اما شرایط تحقق این کار را هم فراهم نمی‌کنند چراکه با کارشکنی، ایجاد بروکراسی شدید اداری و قیمت‌گذاری‌های غیرمتعارف منجر به عدم تمایل سرمایه‌گذاران برای هزینه سرمایه خود در این بخش شده‌اند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: به عنوان مثال شرکت ایمیدرو وظیفه مدیریت و توسعه بخش معدن کشور را بر عهده دارد و تولیدکننده برق نیست اما وزارت نیرو از آن‌ها خواسته برق مورد نیازشان را تامین کنند، هرچند این صنایع پایه کار آمده‌اند اما به دلیل کارشنکنی‌ها و بدقولی‌ها و ندادن امتیازهای ادعا شده توسط وزارت نیرو به آن‌ها، اکنون ناترازی شدید برق داریم و کشور از این ناترازی متضرر شده است.

وی ادامه داد: قیمت‌های گزاف ارائه شده توسط وزارت نیرو راه را حتی جهت تامین این مبالغ از شبکه بانکی و صندوق توسعه ملی به منظور توسعه صنعت برق نیز میسر بسته است، البته درصدهای ارائه شده توسط وزارت نیرو دولت قبل در راستای میزان برق تولید کرده نیز جای تامل دارد، به همین دلیل ما مرتب برق خانگی و صنایع را قطع می‌کنیم.

وی مطرح کرد: قطع برق صنایع تا 2 روز در هفته عملا حاشیه سود آن‌ها را متزلزل کرده و این ضررهای اقتصادی غیرقابل جبران شده، لذا این اقدامات به معنای مدیریت صنعت برق نیست. قطع برق شهرهای حاشیه‌نشین و دور افتاده که صدای آن‌ها به جای نمی‌رسد نسبت به مردم مناطق برخودار -که به طبع برق بیشتری هم مصرف می‌کنند- دور از عدالت و انصاف است.

وی به قطع برق چاه‌های آب کشاورزان -که ضررهای بسیاری به امنیت غذایی کشور و خود کشاورزان وارد می‌کند- انتقاد کرد و گفت: اوضاع پیش آمده ناشی از بی‌کفایتی مدیران صنعت برق است، هرچند در این بین برخی از دوستان برای واردات خودروهای برقی سیاست‌گذاری می‌کنند که به نظرم بیشتر شبیه یک شوخی خنده‌آور است لذا باید یک طرح نو دراندازیم و از مسیرهای اشتباه بازگردیم.

وی بیان کرد: اگرچه شخصا به دلایل حرفه‌ای با تولید برق توسط صنایع مخالف هستم اما ناگزیر به پذیرفتن این ایده در شرایط کنونی هستیم و البته با وجود آنکه تولید برق توسط صنایع گره از کار وزارت نیرو باز می‌کنند و به نفع‌شان خواهد بود، اما نگاه بسته، تفکر سنتی و عدم قبول مسئولیت توسط مدیران وزارتخانه مانع از انجام این کار و در نهایت رنجیده شدن صنایع شده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی معتقد است عدم اعمال مدیریت صحیح در صنعت برق سبب خواهد شد ایران مانند برخی از کشورهای منطقه هر چندساعت یک بار برق را قطع کند و این اتفاق زیبنده مردم کشور ما نیست بنابراین باید تحولی در این بخش صورت بگیرد./انتهای پیام

مجلس شوای اسلامی

نوشتن دیدگاه