پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403, Thursday 25 April 2024, مصادف با 16 شوال 1445
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 5930
منتشر شده در چهارشنبه, 04 ارديبهشت 1398 06:56
تعداد دیدگاه: 0
کاشف:
کاشف-برای-فرهنگ-سازی-ورزش-نیازمند-طرح-ملی-هستیم

مدیرکل سابق تربیت ‌بدنی وزارت آموزش وپرورش معتقد است که برای فرهنگ سازی نیازمند طرح ملی هستیم و تلاش ها ی صورت گرفته برای علاقه مند کردن مردم به ورزش کافی نبوده و باید بیشتر در این زمینه تلاش شود.

مجید کاشف د درباره فرهنگ سازی ورزش در بین مردم گفت: باید مردم بدانند که ورزش کردن مانند غذا خوردن و دیگر دیگر کارهای روزمره یکی از اجزا اصلی زندگی است و باید صدا و سیما و مسئولین و دیگر رسانه‌ها به مردم در خصوص این امر مهم شناخت دهند و تفکر آنان را درباره ورزش کردن تغیر و ارتقا دهند.

او با بیان اینکه ورزش همگانی در جامعه فراموش شده است تاکید کرد: متأسفانه خود جوانان و مردم به دلیل اینکه ورزش همگانی جذابیتی مانند ورزش قهرمانی را ندارد زیاد به سمت تحرک نمی‌روند و مایلند تا بنشیند و ورزش قهرمانی را نگاه کنند و از آن لذت ببرند که می‌توان ایرادی هم به صدا سیما گرفت زیرا که تلویزیون مسابقات زیادی را نشان می‌دهد ولی ورزش همگانی را کاری مداوم برای مردم نشان نداده است.

وی ادامه داد: صرفاً آن چیز که در تلویزیون نمایش داده می‌شود ورزش کردن نیست. ورزش به معنای تحرک و فعالیت بدنی است و شما می‌توانید حتی در خانه‌ی خود فعالیت بدنی داشته باشید مانند طناب زدن یا حتی می‌توانید کوه نوردی کنید و فقط فوتبال بازی کردن ورزش کردن نیست و این فکر غلطی است که هر تیم فوتبالی که بیشتر گل می‌زدند بهتر ورزش می‌کند.

کاشف در خصوص تغییر تدریجی فرهنگ ورزش کردن گفت: طبق تحقیقاتی که در سال ۷۳ در استان تهران انجام شد متوجه شدیم که حدود ۳ درصد از مردم به طور مداوم و مرتب ورزش می‌کنند این در حالی بود که از حداقل آمار جهانی پایین بودیم ولی با فرهنگ سازی که صورت گرفته این آمار به ۵ در صد رسیده است. این آمار رشد چشمگیری نداشته است ولی نشان می‌دهد که جهشی در فرهنگ سازی در بین مردم داشتیم و یک جمله‌ی معروف است که می‌گوید اگر امروز وقتت را برای ورزش کردن نگذاری باید برای بیمارستان رفتن آن را صرف کنی.

استاد تمام دانشگاه شهید رجایی با اشاره به اینکه این فرهنگ سازی یک امری فراسازمانی است و نیازمند طرح ملی برای رشد ورزش هستیم، خاطر نشان کرد: معتقدم باید تمامی ارگان‌های دولتی به این امر مهم بپردازند. همانگونه که در ادارات بخش عقیدتی وجود دارد باید بخشی هم باشد که درباره ورزش کردن یا عدم انجام آن پرسش شود و یا با تشویق پرسنل آن سازمان افراد را به سمت تحرک بدنی سوق دهند. باید متخصصان کنار هم آیند و طرح ملی و جامع را تدوین کنند که با عمل به آن بتوانیم در امر فرهنگ سازی ورزش موفق باشیم.

او در خصوص اهمیت آموزش و پرورش در فرهنگ سازی و رشد ورزش در جامعه گفت: در مدارس خوب کار نکردیم و اگر به فرزندانمان ورزش کردن را درست تفهیم می‌کردیم می‌توانستیم افزایش آمار تحرک در جامعه را شاهد باشیم. همانطور که در مدارس به امور آموزشی مانند مسواک زدن اهمیت داده می‌شود باید به ورزش هم اهمیت دهند و حتی در کتاب درسی آنان موضوعاتی درباره ورزش داشته باشند که این یک همت همگانی در ورزش را می‌خواهد و فقط تربیت بدنی آموزش و پرورش نمی‌تواند به این اهداف دست یابد و باید مجموعه آموزش و پرورش با کمک دیگر سازمان‌ها به این اهداف مهم دست یابند.

کاشفی افزود: معلمان ورزش در طول هفته ۲ ساعت با دانش آموزان هستند که این خود بسیار کم است و حتی می‌بینیم که دانش آموزان برای امتحان ورزش ترس و کابوس دارند که در مدارس دخترانه خیلی به چشم می‌خورد و ما باید طرح‌هایی را مطرح کنیم که ورزش کردن برای دانش آموزان شیرین باشد و ترس از امتحان نداشته باشند.

مدیرکل سابق تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که برای تصحیح آداب غذا خوردن مردم چه راهکاری را پیشنهاد می‌کنید، پاسخ داد: این فرهنگ متوجه خانواده‌ها است و باید فرهنگ سازی در خانواده‌ها صورت گیرد ولی اگر حتی آداب غذا خوردن هم اشتباه باشد می‌توان با ورزش کردن تأثیر آن را بسیار کم کرد و غذا خوردن و ورزش دو رکن اساسی سلامتی می‌باشد.

او در پایان افزود: آرزو می‌کنم تمام مسئولان فعلی بتوانند در رشد فرهنگ ورزشی مردم مؤثر و به طرح‌های خود اعتقاد داشته باشند و آن را اجرا کنند و این فرهنگ را به نسل‌های آینده منتقل کنند.

انتهای پیام

نوشتن دیدگاه