کد خبر: 9760
منتشر شده در جمعه, 24 آبان 1398 16:17
تعداد دیدگاه: 0
داوری-کتب-الکترونیکی-در-جشنواره-کتاب-سال-دانشجویی-تقدیر-از-محقق-داماد-در-اختتامیه

به گزارش خبرگزاری فارس، عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در رابطه با اقدامات انجام گرفته در...

به گزارش خبرگزاری فارس، عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در رابطه با اقدامات انجام گرفته در حوزه‌ کتاب با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یکی از باسابقه‌ترین نهادهایی است که در حوزه‌ کتاب فعالیت دارد، گفت: همین که بعد از ۲۶ سال هنوز چراغ جشنواره کتاب سال دانشجویی، روشن است، نشان از سابقه این نهاد است. این جشنواره بزرگترین حمایت از حوزه‌‌ نشر دانشجویی است.

 علیزاده ادامه داد: ۵۳۰ اثر به دبیرخانه‌ جشنواره ارسال شده بود که از این تعداد هفت اثر به عنوان آثار برگزیده و ۱۴ اثر به عنوان آثار شایسته‌ تقدیر در روز ۲۸ آبان‌ماه، همزمان با ششمین روز هفته کتاب، در دانشگاه تهران تجلیل می‌شوند.

وی تاکید کرد: حوزه‌ نشر دانشجویی، به دلیل اینکه بیشتر دانشجویان نوقلم هستند، دارای اهمیت است و تعدادی از دانشجویانی که در سال‌های قبل، جزو برگزیدگان این جشنواره بودند، اکنون از مؤلفان مطرح حوزه‌ نشر هستند.

علیزاده با اشاره به محدودیت‌های منابع مالی جهاد دانشگاهی گفت: با این وجود، همواره سعی کرده‌ایم از حوزه‌ نشر دانشجویی حمایت کنیم که این حمایت‌ها هم در قالب ویرایش و چاپ پایان‌نامه‌های دانشجویی است، هم معرفی دانشجویان برگزیده در جشنواره‌ نشر دانشجویی که زمینه‌ ترغیب ناشران به چاپ کتاب‌های دانشجویی را فراهم می‌کند.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تشریح کرد: ناشران به دلیل گرانی کاغذ، اغلب رغبتی برای چاپ آثار دانشجویی ندارند، به همین دلیل دانشجویان برای جلب رضایت ناشران مجبور می‌شوند، از نام اساتید خود که هیچ نقشی در تالیف کتاب نداشته‌اند، استفاده کنند و این امر یکی از معضلات حوزه‌ نشر دانشجویی است.

وی با تاکید بر اینکه هزینه‌ چاپ کتاب برای دانشجویان سنگین است، افزود: جهاد دانشگاهی در این دوره از جشنواره، کتاب‌های الکترونیکی را هم در لیست داوری قرار داده است.

علیزاده اظهار کرد: حمایت از حوزه‌ نشر، نیازمند عزم ملی است و فعالیت جهاد دانشگاهی یا سایر نهادها، به تنهایی نمی‌تواند اثربخش باشد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی همچنین گفت: در این دوره از جشنواره از استاد سیدمصطفی محقق داماد قدردانی خواهد شد.

وی در پایان تقدیر از ناشران آثار دانشجویی و حمایت از آثار آنان را از دیگر برنامه‌های جانبی این جشنواره یاد کرد و افزود: این جشنواره به دانشجویان کمک می‌کند که آثار خود را به ناشران در حوزه‌ نشر معرفی کنند. نشست‌های تخصصی در قالب نشست‌های فصل سخن در راستای نقد کتاب‌های علوم انسانی از جمله برنامه‌های ما است. همچنین تأسیس باشگاه کتابخوانی فرزندان جهاد دانشگاهی و برگزاری جلساتی با حضور دانشجویان و استادان در رابطه با کتاب و نقد و بررسی کتاب‌ها از دیگر برنامه‌ها در هفته کتاب است.

انتهای پیام/