شنبه 1 ارديبهشت 1403, Saturday 20 April 2024, مصادف با 11 شوال 1445
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 4219
منتشر شده در پنج شنبه, 12 بهمن 1396 00:46
تعداد دیدگاه: 0

روزهای پایانی دی ماه با قرمز شدن وضعیت هوای اصفهان در تابلوهای سنجش آلودگی هوا در میدان‌های شهر به پایان رسید و دریغ از یک هوای پاک و دریغ از یک باران و برف.

بهمن همیشه جاویدان آغاز شد، ولی دریغ از یک بار باران و برف حسابی.دیگر عصرها قدم زدن در فصل پاییز و زمستان در پارک‌ها و خیابان‌های اصفهان به یک آرزو تبدیل شده است.
چرا اصفهان برف و باران نمی‌آید؟چرا هوای اصفهان آلوده است؟ این چراها را بگذارید در کنار سؤالی مهم‌تر،چرا زاینده رود خشک است؟
حجم آب پشت سد زاینده رود با 140 میلیون متر مکعب به وضعیت هشدار رسیده است؛کمترین میزان در طول تاریخ، چرا مردم و مسولین به این موضوع حساس نیستند؟چرا کسی کاری نمی کند؟گویا مردم و مسئولین به محیط اطراف خود حساسیتی ندارند.
بیمارستان‌ها و مطب دکترهای متخصص ریه این روزها مملو از مراجعینی است که دچار تنگی نفس و عفونت ریه شده‌اند.اطلاع رسانی دستگاه‌های مسئول سلامت نیز در این وادی بسیار قابل توجه است. آیا درجه وضعیت سلامت شهروندان اصفهان نیز قرمز شده است ؟شاید با دیدن اخبار هوای خوزستان مسئولین به مردم اصفهان بگویند خدا را شکر کنید که هوای اصفهان مانند هوای اهواز نیست. هوا بسیار خوب است .تعداد روزهای سالم چند برابر سال‌های گذشته شده است .پس همه چی آرومه ما چقدر خوشبختیم !
منشا آلودگی هوای اصفهان کجاست؟ آیا صنعت مقصر است؟ دودکش واحدهای صنعتی کوچک و متوسط که به برکت رکود اقتصادی چند سالی است خاموش است و نمی‌توان آلودگی هوا را به گردن آنان انداخت.دولت یازدهم و دوازدهم هم که بنزین با کیفیت یورو 4 به بازار عرضه کردند. سوخت نیروگاه منتظری ازمازوت به گاز تغییر کرد،پس منشأ آلودگی هوا چیست یا از کجاست؟
نقش پالایشگاه، پتروشیمی، صنایع بزرگ فولادسازی، نیروگاه‌های تولید برق و صنایع نظامی در این آلودگی چقدر است؟ چقدر این واحدها آب رودخانۀ زاینده رود را مصرف می‌کنند و زنده رودی خشک را به اصفهان ارمغان دادند؟
یکی از دوستان حامی محیط زیست در پاسخ انتقاد نگارنده به وضع هوای آلودۀ اصفهان گفت: وقتی سرعت تخریب 10 برابر سازندگی است چه می‌توان کرد؟ روزانه بیش از چهارصد خودرو در شهر اصفهان شماره گذاری می‌شود که اغلب هم غیر استاندارد هستند. هر روز شهر، قبل از تحویل صبحگاهی ناوگان حمل و نقل شهرداری با اتوبوس‌های از رده خارج صنایع متعدد و نیروهای مسلح آلوده می‌شود.هیچ‌کس در این زمینه بی‌تقصیر و بی‌تأثیر نیست. حتی مردمی که دمای خانه هایشان را از ۱۸ درجه سانتی گراد بیشتر می‌کنند نیز مقصر و مؤثرند.
نکتۀ قابل تأمل این است که چرا مردم به فکر خودشان نیستند؟ چرا آلودگی هوا برای مردم حساسیت ایجاد نمی‌کند؟ آیا دربارۀ موضوع نادانند یا می‌دانند و عمل نمی‌کنند؟ کدام یک ؟
محسن مهرعلیزاده مدیر 61 ساله از خطه آذربایجان به‌تازگی سکان مدیریت استان اصفهان را برعهده گرفته است.مدیری که مدیریت استان پهناور خراسان و ریاست سازمان تربیت بدنی را در کارنامۀ خود دارد. اصفهان خاطرات خوشی از شاه عباس صفوی - از دیار آذربایجان- به یاد دارد و همواره برای مردمان این خطه احترام ویژه‌ای قایل بوده است.
استاندار محترم و مقتدر بایستی با تمام توان مسایل و مشکلات استان اصفهان را که دهه‌هاست روی هم انباشته شده و کسی آنرا حل نکرده است ، برطرف کند و خاطرۀ یک مدیر موفق و لایق آذری را در اصفهان رقم بزند.
بایستی به جای مماشات و کنار آمدن با مسایل ازجمله آلودگی هوا و خشکی زاینده رود، مسأله را حل کرد. هر چند خبرهایی از برخورد مقتدرانۀ وی با مدیران در جلسات اندرونی به گوش می‌رسد ولی مردم و رسانه‌ها منتظر اقدام و عمل‌اند نه شعارو وعده و وعید.آب و هوای اصفهان اولویت اول و آخر این شهر است که اوضاع آن سال به سال دریغ از پارسال است.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان چه زیبا خطاب به استاندار اصفهان در نشست منشأ آلودگی خبرگزاری ایمنا گفت: "آقای مهرعلیزاده، برخی کارها با مهر علی و برخی با تیغ علی قابل انجام ست"

 

حسین قلع ریز، روزنامه نگار

gttps://t.me/hosseinghalriz

نوشتن دیدگاه