جمعه 31 فروردين 1403, Friday 19 April 2024, مصادف با 10 شوال 1445
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 15586
منتشر شده در شنبه, 01 آذر 1399 09:21
تعداد دیدگاه: 0
از-بحران-فوت-تا-جابجایی-اموات-توسط-مسئول-امور-اداری-در-آرامستان-اراک

ایسنا/مرکزی معضل اتمام ظرفیت آرامستان اراک به موضوعی نخ‌نما تبدیل شده است، ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۸؛...

ایسنا/مرکزی معضل اتمام ظرفیت آرامستان اراک به موضوعی نخ‌نما تبدیل شده است، ۱۸ خرداد ماه ۱۳۹۸؛ کریمی سرپرست آرامستان اراک در گزارشی که تحت عنوان "ماجرای قبرهای ۷ میلیونی آرامستان اراک چیست؟ " در ایسنا منتشر شد، گفت که قطعه ۳۸، آخرین قطعه آرامستان است و اگر اتفاق خاصی همچون زلزله در شهر اراک رخ دهد که آمار فوت شدگان در یک مقطع خاص افزایش یابد، قطعا با معذوریت در پذیرش مواجه خواهیم شد، هرچند که پیش‌بینی‌های لازم در این خصوص انجام شده است، اما به هرحال نیاز است که سریع‌تر اراضی ۳۲ هکتاری ویژه طرح توسعه آرامستان، در اختیار این سازمان گذاشته شود.

سال گذشته هیچ کس فکر نمی‌کرد، کرونا زلزله ای شود به جان آرامستان تا جایی که دیگر جایی برای دفن متوفیان نداشته باشد، اما امروز به جای آن زلزله که مدیریت سابق این مجموعه زنگ خطر آن را به صدا درآورده بود، کرونا سیل اموات را به سمت آرامستان راهی کرده و آرامستان اراک را در شرایط بغرنجی قرار داده است.

با وجود آنکه شفیعی شهردار اراک در هفتم اسفندماه ۱۳۹۸ به ایسنا گفت که فاز دوم آرامستان ۳۲ هکتاری نیز راه اندازی شده است، اما ظاهرا راه‌اندازی در کار نبوده و همچنان مسئله آرامستان ۳۲ هکتاری به قوت خود باقی است.

امروز اول آذرماه است و 369 روز از شیوع ویروس کرونا در جهان گذشته و ایران و استان مرکزی حدود ۱۰ ماه است که با این ویروس دست به گریبان هستند، هر روز شمار مبتلایان و متوفیان افزایش می‌یابد و در این بین آرامستان اراک که تقریبا اشباع شده با هر شرایطی که بود اجازه نداد اموات روی زمین بمانند و شرایط دفن را فراهم کرد، اما این روزها اوضاع رنگ و بوی بحرانی به خود گرفته است.

جایی برای دفن باقی نمانده

۱۹ آبانماه؛ طوفان محمدی رییس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر اراک در صحن علنی اعلام کرد که متاسفانه تعداد بالای فوتی‌های بیماری کرونا سبب شده تا ظرفیت آرامستان اراک تکمیل شود و دیگر جایی برای دفن فوتی ها باقی نماند. در حال حاضر باتوجه به وخامت شرایط موجود، فوت شدگان در معابر آرامستان دفن می‌شوند که این امر در آینده‌ای بسیار نزدیک اثرات منفی خود را نشان خواهد داد و باید طرح توسعه 32 هکتاری آرامستان زودتر اجرایی شود.

وی افزود: روزانه بین ٣٠ تا ٥٠ نفر در آرامستان اراک دفن می شوند و همین افزایش آمار دفنی ها سبب خستگی کادر آرامستان شده زیرا آنها ۲۴ ساعته مشغول کار هستند و حتی فرصت استراحت پیدا نمی‌کنند، لذا با توجه به تکمیل ظرفیت آرامستان، از مسئولان ارشد استان تقاضا دارم مسئله زمین‌هایی که قرار است به آرامستان اضافه شوند را در اسرع وقت حل کنند چرا که دیگر کاری از دست مدیریت شهری بر نمی‌آید.

به گزارش ایسنا، ماجرای این ۳۲ هکتار چیست که پس از گذشت بیش از یک سال هنوز به سرانجام نرسیده است؟

شهرداری مالک است، اما زمین معارض دارد

سخنگوی شورای شهر اراک در این‌باره به ایسنا گفت: این زمین ۳۲ هکتاری دارای مالکیت شخصی بود. شهرداری زمین را خریداری کرد و پول آن را هم پرداخت، اما یک عده معارض زمین هستند، درحالی که به لحاظ قانونی اثبات شده است که شهرداری مالک زمین است.

سعید نادری افزود: ملاحظاتی وجود دارد و در شرایطی هستیم که شهرداری اراک و مسئولان صلاح نمی‌بینند در این راستا اقدامی شود، به همین دلیل فعلا صبر کرده‌اند تا با فراغ بال بیشتر عملیات اجرایی طرح توسعه آرامستان را آغاز کنند.

حل مشکل تا یک ماه آینده/بحران فوت

وی با بیان اینکه در حال حاضر با کمبود فضا در آرامستان اراک مواجه هستیم و پیش‌بینی‌ها بر این بود که از ابتدای سال ۱۳۹۹ دفنی در این فضا انجام نشود، گفت: متاسفانه وجود معارضان و شیوع ویروس کرونا و افزایش تعداد متوفیان، بحران فوت را در مجموعه آرامستان اراک رقم زد ولی به نظر می‌رسد تا یک ماه آینده مشکلات و بحران کنونی حل شود.

به گزارش ایسنا، رییس سازمان آرامستان اراک نیز با تایید صحبت‌های اعضای شورای شهر مبنی بر کمبود فضا در مجموعه آرامستان اراک، گفت: در کنار این کمبود، آرامستان با چالش‌های جدی‌تری هم مواجه است.

آرامستان نیرو ندارد

ابوالفضل جلالوندی با تاکید بر اینکه سازمان آرامستان اراک با کمترین تعداد نیرو در حال خدمات رسانی است، افزود: شرایط پرسنلی و نیروی انسانی در این مجموعه در سال ۹۸ پیش بینی شد ولی طبق قانون بدون تایید سازمان اداری و استخدامی مطلقا امکان استخدام نیرو نداریم و تنها می‌توان حداکثر به میزان ۲۵ درصد قرارداد نیروی حجمی بکارگیری کرد و در واقع عملا این کمبود نیرو چالش‌زا شده است.

وی تصریح کرد: در روزهای شلوغ مهرماه کار به جایی رسید که رئیس امور اداری، مسئول حسابداری و مسئول خرید آرامستان ۱۰ تا ۱۵ جنازه را حمل می‌کردند چراکه نیرویی برای مجموعه باقی نمانده و تعداد متوفیان در برخی از روزها به چهار تا پنج برابر روزهای عادی رسیده بود، در واقع در این حالت بحرانی تک تک پرسنل از جان مایه گذاشتند و اجازه ندادند که مردم کمبودی حس کنند و چالش خاصی در مجموعه آرامستان اراک رخ دهد.

تعداد متوفیان دو برابر شده است

جلالوندی با بیان اینکه نسبت به سال گذشته تعداد متوفیان در روز دو برابر شده است، افزود: زمینی در مجموعه باقی‌نمانده و عملا به نفس نفس افتاده‌ایم و در حال حاضر در اوج خطر قرار گرفته‌ایم، هرچند که قول داده اند در آینده نزدیک توسعه مجموعه انجام شود و زمین ۳۲ هکتاری به بهره‌برداری برسد.

وی تاکید کرد: قطعا با اختصاص این زمین اگر کار با برنامه پیش برود طی ۴۰ تا ۵۰ سال آینده نباید در اراک مشکل قبر داشته باشیم.

مدعیان از طریق محاکم قضایی پیگیر شوند

رییس سازمان آرامستان اراک بیان کرد: اراک شهر کوچکی بود که در طول سال‌ها به وسعت امروزی خود رسیده است. برای توسعه شهر از املاک و اراضی مردم استفاده شد و شهرداری با تهاتر، پرداخت مبلغ یا دادن امتیازات و ... این اراضی را تملک کرد تا توسعه شهر انجام شود و تاکنون اینگونه نبوده است که افراد بگویند نمی‌فروشیم، افرادی که مدعی مالکیت زمین ۳۲ هکتاری هستند، اگر حقی دارند باید از طریق محاکم قضایی آنرا پیگیری کنند و نباید کار مردم را به مشکل بکشانند.

به گزارش ایسنا، به هر حال این روزها، کرونا می‌تازد و جان افراد را می‌گیرد و چاره‌ای جز رفع مشکل آرامستان برای دفن متوفیان کرونایی و غیرکرونایی نیست، لازم است با توجه به تکمیل ظرفیت آرامستان، هر چه سریعتر مسئله معارضین زمین ۳۲ هکتاری حل شود تا در دفن متوفیان اشکالی بروز نکند چون در غیر این صورت ممکن است چالش‌های اجتماعی به وجود آید.

انتهای پیام

نوشتن دیدگاه