سه شنبه 4 ارديبهشت 1403, Tuesday 23 April 2024, مصادف با 14 شوال 1445
از پنجره همراز به نصف جهان نگاه کنید...
کد خبر: 22786
منتشر شده در سه شنبه, 08 آذر 1401 11:57
تعداد دیدگاه: 0
عضو کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرد؛

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه متاسفانه مدیریت بر مصرف آب در کشور مناسب نیست و همیشه به گونه‌ای عمل شده که گویی کشور پرآبی هستیم، گفت: باید برای کمبود انرژی در کشور در تمامی ابعاد آن فکری کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی همراز، احمد مرادی با ابراز نگرانی از کمبود آب در کشور، گفت: اگرچه بیش از 20 سال است ایران با خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند و عدم بارندگی بحران آب را در کشور ایجاد کرده اما مجلس در برنامه ششم توسعه از دولت‌ها خواسته شیرین‌سازی آب دریا را جدی گرفته و این امر را محقق کنند این در حالی است که بیش از 85 درصد آب کشور در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود لذا از وزارتخانه‌های جهادکشاورزی و نیرو انتظار است آبیاری نوین را جدی گرفته و الگوی کشت را تغییر دهند.

نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید زیان و فایده تولید محصولات کشاورزی -که مصرف آب فراوان دارند- توسط مسئولان سنجیده شود و اگر به این نتیجه رسیدن که زیان تولید این محصولات برای کشور بیشتر از فواید آن است هرچه سریع‌تر نوع کشت را تغییر دهند اما متاسفانه مدیریت بر مصرف آب در کشور مناسب نیست و همیشه به گونه‌ای عمل شده که گویی کشور پرآبی هستیم.

وی افزود: توجه به آبخیزداری توسط وزارت جهاد کشاورزی و سدها توسط وزارت نیرو و آب‌ بندان‌ها ضروری است تا حداقل بتوان آب‌های سطحی را مهار کرد و در عین حال اقدامات نوینی که در دنیا صورت گرفته مانند بارورسازی ابرها جدی گرفته شده و زیرساخت‌های آن فراهم شود.

مرادی با بیان اینکه وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و نیرو در ادوار مختلف در زمینه مبارزه با کمبود آب در کشور نه تنها خوب عمل نکردند بلکه کوتاهی‌های بسیاری نیز داشتند، مطرح کرد: متاسفانه اکنون حفر چاه‌های کشاورزی از عمق 20 تا 30 متر به 120 متر رسیده و این مسئله علاوه‌بر دشواری‌های که دارد به محیط زیست نیز آسیب می‌رساند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نباید همه تقصیرها را بر گردن مردم و میزان مصرف آن‌ها انداخت و باید برای کمبود انرژی در کشور در تمامی ابعاد آن فکری کرد./ انتهای پیام

نوشتن دیدگاه